Välgörenhetsprojekt

NLM Ongata Rongai

 Kipara Golf Charitys första projekt i Kenya var en yrkesskolan i New Life Missions regi. Skolan fanns på plats men var vilande tills Kipara gick in och finansierade en renovering och tillbyggnad av fastigheten 2015. Nu tre år senare har New Life Mission Vocational Training School 26 elever som alla får en grundutbildning av service & underhåll av fordon.

Skolan riktar sig mot ungdomar från slummen runt Ongata Rongai i Nairobis utkanter. Eftersom ungefär hälften inte har råd med skol avgiften på ca 400sek i månaden så står Kipara för den till de som inte har råd själva.

Skolans renoveringar, tillbyggnad utrustning och skolavgifter finansieras av Kipara Golf Charity till 100% vilket Vi är mycket stolta över! Vi har lovat skolan och dess elever att Vi kommer fortsätta vara med att utveckla den. Skolan utför rekond av bilar och kan på så sätt också vara med att bidra till skloans verksamhet.

När vi i november 2018 besökte projektet så hade New Life Mission startar fas ll av yrkesskolan ett bygge av bageri. Det går under namnet Bakery & Pastry Project just nu och Kipara har lovat att var med i utrustningen av bageriet. Ett projekt som initialt kommer kosta 150-200.000 sek. Byggnaderna är snart klara och under våren hoppas Vi att de kommer vara igång. Det känns bra för Kipara att engagera sig även i bageri utbildning då man kan anta att det kommer vara lite mer för tjejerna från slummen i Ongata Rongai. Tanken på sikt är att bageriet genom försäljning att bröd kommer vara med och finanisera sin egen verksamhet vilket är mycket positivt för framtiden.

Dr Jackson

Dr Jackson Njapit har Kipara känt sedan 2008 och 2010 finansierade Kipara en ny läkarstation i Talek. Innan Kipara kom in i bilden huserade han i två rum i Talek, efter så har han en egen fastighet. Koyiaki Community Clinic som den heter har utöver Dr Jackson tre anställda. Han är i masajland känd som the mc Doctor eftersom han åker runt till byar långt ifrån civilisationen för att hjälpa till. Dr Jackson fick en ny motorcykel under 2017 och den utrustades under 2018 av svenska organisationen Eezer till en MC ambulans. På det sätt kan Dr Jackson få med sig patienter till kliniken i Talek. Ett fantastisk redskap för kliniken då deras område har 10.000 potentiella patienter.

Dr Jackson driver också Olare Orok Clinic med två anställda. Nästa projekt som Vi jobbar med tillsammans är att bygga en mur runt läkarstationen så att den får vara ifred från nattliga besök av oinbjudna. Vi har pratat om detta sen den förra motorcykel blev stulen. I förlängningen av muren står en ytterligare utbyggnad av läkarstation på schemat.

Det Dr Jackson uträttar på folket runt Talek med sitt engagemang och vilja att hjälpa är otroligt roligt att stötta. Och Vi ser fram emot vara med vid hans sida och hjälpa till i många år framöver. I första skedet kommer Vi jobba för att få ihop 200.000sek i grundplåt för de byggen vi tillsammans vill åstakomma!